Ujvári TEFU Kft.

Költöztetésben a partnere.

Költöztető Blog

Költöztetés Budapesten, vidéken, esetleg nemzetközi költöztetés?

Blogunkban hasznos információkat, gyakorlati tippeket, egyéb olvasnivalókat kínálunk a költözés minden területéről.

Az oldalon feltüntetett árak nettó árak, az Általános Forgalmi Adót nem tartalmazzák.

Költöztetésben nem ismerünk határokat

Függetlenül attól, hogy az ember kerületen belül költözne, várost váltana, esetleg átlépné az országhatárt, a költözés megszervezése és lebonyolítása soha nem egyszerű feladat.  Ha az lenne, nem lenne szükség olyan tapasztalt és profi költöztetőkre, akik átvállalják Öntől a munka oroszlánrészét.

Nemzetközi költöztetés előtt dupla annyi a teendő

Sokan hoznak olyan életre vagy hosszú évekre szóló döntést, hogy családegyesítés, karrier vagy kalandvágyból elhagyják az országot, és külföldön kezdenek új életet. Vannak, akiknek ez a már önmagában is nagy váltás meg se kottyan, de talán azok vannak többségben, akiket hosszú heteken keresztül foglalkoztatnak a nemzetközi költöztetéssel járó dolgok, megoldandó problémák.

Az egyik ilyen felmerülő kérdés, hogy hogyan oldja meg az illető a költözéssel járó mizériát. Ha csak nem két bőrönddel és egy hátizsákkal költözik, meg kell szervezze személyes holmija, bútorai, értékei átköltöztetését lehetőleg úgy, hogy azokban kár ne essék. Általában ilyenkor nem két dobozról van szó, ezért nemzetközi költöztetésben elengedhetetlen egy olyan költöztető cég közreműködése, akik sok gondot le tudnak venni a vállunkról. Mert sokszor nemcsak a szállítás okoz nehézségeket, de a csomagolás és a csomagolóanyagok beszerzése is. A kicsomagolásnál is jól jön néhány segítő kéz éppúgy, ahogy a cipekedésnél, rakodásnál is.

Ha a csomagolással is a költöztetőket bízzuk meg nyilván ez plusz költségeket jelent, de van, akinek ez abszolút megéri, hiszen egy külföldi költözés előtt n+1 fontosabb teendője is lehet az embernek. Kapcsolatfelvételnél mindenképp érdemes érdeklődni a költöztetők plusz szolgáltatásai iránt, mert papírozásban, előkészületekben így is bőven lesz részünk, ezért nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, ha a költöztetőktől egyfajta komplex szolgáltatást kérünk.

Nemzetközi költöztetés gyakorlatilag bármely európai országba igényelhető. Jellemzően Budapest és Nyugat-Európa valamely nagyvárosába szokták kérni az ügyfelek. Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Franciaország és Olaszország – a leggyakoribb célországok között ezeket találjuk.

Ha a közeljövőben külföldre költözne, a későbbi kapkodást és az ezzel járó idegeskedést megelőzve, kezdje el időben megszervezni az útját úgy, hogy mielőbb felveszi a kapcsolatot a költöztető céggel!